Društvo

Mirković: Ako se ne privatizuju mediji će propasti

Na seminru o implementaciji medijskih zakona koji je održan u Kulturnom centru u Novom Pazaru govorilo se o predstojećem procesu privatizacije medija u javnoj svojini, implementaciji projektnog sufinansiranja i o procesu digitalizacije. Državni sekretar u Ministarstvu kulture i informisanja Saša Mirković ponovio je stav da mediji koji se ne privatizuju do 1. jula ove godine prestaju da postoje i brišu se iz Registra.

Prema riječima organizatora, seminari pružaju priliku svim medijima i novinarima, kao i ostalim zainteresovanim učesnicima, da od kompetentnih predavača dobiju stručna razjašnjenja i objašnjenja prava i obaveza koje propisuju navedeni zakoni, kako bi ih bolje razumjeli i adekvatno implementirali, a time i doprinijeli poboljšanju svog položaja i situacije u medijskom sektoru.

Državni sekretar u Ministarstvu kulture i informisanja Saša Mirković ponovio je stav da mediji koji se ne privatizuju do 1. jula ove godine prestaju da postoje i brišu se iz Registra.

On je takođe rekao da njega lično raduju podaci da se određeni broj radnika odlučio za socijalni program, jer prema njegovim riječima oni su primer onih koji ne žele da se upuštaju u neizvjesnost promjene vlasničke strkture u medijima.

Mirković je istakao i da mediji koji su u vlasništvu lokalnih samouprava ne mogu promjeniti vlasnika tako što će postati glasilo nekog nacionalnog savjeta.

Seminar o implementaciji medijskih zakona organizuje Asocijacija nezavisnih elektronskih medija u saradnji sa Kraljevinom Holandije i OEBSom.

A. Nićiforović

Podeli