Vesti

Gradonačelnik ugostio Irenu Vojačkovu Solorano

Na stastanku su analizirani dosadašnji projekti i njihova implementacijia ali je bilo riječi i o nastavku saradnje, te o potrebi da projekti kojima grad aplicira budu što prije realizovani.

Gradonačelnik Novog Pazara,  dr Meho Mahmutović, je tokom sastanka  ukazao na dosadšanje zalaganje i pomoć ambasadorke Ujedinjenih nacija, Irene Vojačkove Solorano. “ Ona je do sada dokazala kroz projekte koje je vodila, a koji su finansirani od strane Ujedinjenih nacija da je prijatelj Novog Pazara. Nju smo zamolili da utiče da se i budući projekti brzo realizuju”, rekao je Mahmutović.

Ambasadorka Solorano rekla će da u buduće posebana pažnja biti stavljena na projekte recikliranja otpada. Ona je istakla da joj je veoma drago što je ponovo u Novom Pazaru i što učestvuje u trećoj sesiji u novootvorenom Dijalog kafeu. Osim ambasadorke UN u Srbiji, godpođe Irene Vojačkove Solorano, na strani dijalog kafea u Novom Pazaru bili su članovi NVO Urban In i Sandžačkog odbora za zaštitu ljudskih prava i sloboda. Oni su komunicirali sa  učesnicima sesija iz Lisabona, Evore, Firence i Rio de Ženeira.

Tokom sesije gospođa Solorano je ukazala na rezultate projekta “ Unapređenje ljudske sigurnosti u Jugozapadnoj Srbiji, koji su doprinjeli integraciji manjina, prije svega romske zajednice kroz njihovo zapošljavanje, edukaciju, socijalno i zrdavstveno zbrinjavanje.

(A.Š)

Podeli