Društvo

Usmeni ispiti za nezadovoljne učenike završnih razreda

Sve srednje škole organizovale su usmene ispite za sve učenike završnih razreda koji su nezadovoljni predloženim online ocenama.  Prvog i drugog juna učenici su mogli da odgovaraju u prostorijama škole, uz sve mere zaštite, kako bi dobili bolje ocene.

Drugo polugodište za završne razrede srednjih škola završeno je 29. maja. Zadnje tromesečje je zbog pandemije kovida 19 bilo realizovano elektronskim putem. Kako istiće direktor Ugostiteljsko-Turističke škole Iso Ćorović nastava je bila transparenta i roditelju su mogli da prate sve aktivnosti nastavekao i napredovanje svoje dece,njihovo prisustvo na časovima i ocene.

„Ocene ove godine nisu završene u učionicama kao prethodnih godina, već su nastavnici predložili zaključne ocene putem online nastave. Učenici su imali posle toga mogućnost da, ukoliko nisu zadovoljni svojim ocenama, usmeno odgovaraju u prostorijama škole. Za jedan deo učenika, od prilike 10 odsto, organizovani su usmeni ispiti“, kazao je Ćorović.

Jedan od učenika koji je polagao kazao je da su redovno pratili nastavu.

„Nije bilo teško i nadam se boljoj oceni“, kazao je Ivan Biorac.

Polaganje završnih i maturskih ispita počinje 4. juna kada će se polagati pismeni zadatak iz srpskog jezika za sve profile a od 5. do 15. juna će se raditi praktični i teoretski delovi izrade.  Do 17 juna svi završni ispiti će biti završeni kako bi na vreme učenici mogli da prijave prijemne ispite na fakultetima i višim školama, dodao je Ćorović.

Završni ispiti će se polagati u prostorijama škole uz sve mere bezbednosti, a Grad    Novi Pazar je obezbedio maske i rukavice za sve učenike završnih razreda kao i za profesore koji će biti u komisiji.

A. Ademović

 

Podeli