Društvo

Prvi sastanak štaba ”ORA Ribariće 2020.”

Omladinska radna akcija ”Ribariće 2020.” u Novom Pazaru počinje 10.juna i biće lokalnog karaktera, s obzirom na aktuelnu situaciju izazvanu pandemiojom koronavirusa. Prvi sastanak štaba, na kojem su definisani planovi i aktivnosti ovogodišnje akcije održan je danas.

Na prvom sastanku članovi štaba Omladinske radne akcije Ribariće 2020. definisali su aktivnosti i planove tokom ovogodišnje akcije koja će, silom prilika, imati lokalni karakter. Ipak, ciljevi, kako najavljuju organizatori, prevazilaze lokalne okvire.

”Sastali su se timovi trasera, tim za informisanje, za kulturno-zabavni život. Analizirali smo ono što smo realizovali do sada i ono što nam predstoji u narednom periodu. Očekujemo da će akcija kao i prošle godine biti uspešna, očekujemo i dobar odziv omladinaca i veterana. Nadamo se da će Novi Pazar kao i prošle godine biti u fokusu što će biti u fokusu što se tiče tih aktivnosti u celoj zemlji”, izjavio je komandant ORA ”Ribariće 2020.” Nedžad Eminović.

Okosnicu akcije činiće omladinci lokalne brigade.

”Brigada Rifat Škrijelj Laki je spremna da učestvuje kao i prošle godine. Ostali su isti omladinci, a ove godine su nam se priključili i novi”, rekla je brigadirka Nejra Škrijelj. Ona je pozvala omladince da se pridruže akciji za čistiji Novi Pazar.

Zahvaljujući Omladinskoj radnoj akciji ”Ribariće 2019.” koja je održana u julu prošle godine, osim konkretnih akcija na uređenju grada i izletišta, Novi Pazar je bio centar ponovnog okupljanja akcijaša sa prostora bivše Jugoslavije.

S.Lj.

Podeli