Politika

Poslednji dan prijavljivanja za besplatne udžbenike

I produženi rok prijavljivanja za besplatne udžbenike završen je dans. Od naredne školske godine, udžbenike će dobijati besplatno samo socijalno ugroženi đaci, a na osnovu prikupljenih prijava u OŠ ”Bradsvo”, lista takvih učenika prilično je dugačka.

 

Za razliku od ranije prakse, besplatne udžbenike od naredne školske godine mogu dobiti samo učenici socijalno ugroženih porodica, među kojima su deca samohranih roditelja, mališani iz hraniteljskih porodica i domova za nezbrinutu decu, zatum deca nezaposlenih roditelja i materijalno ugroženih porodica. Na osnovu pristiglih prijava, lista takvih đaka zaključena je danas i u OŠ ”Bratstvo”.

Prikupljenu dokumentaiju školske uprave proslediće nadležnom Ministarstvu, koje će potom doneti konačnu odluku o tome ko može ostvariti pravo na besplatne udžbenike.

Za prjekat ”Besplatni udžbenici za školsku 2015. – 2016. Godinu, do danas mogli su da se prijave roditelji ili staratelji učenika od drugog do osmog razreda, dok će se prijavljivanje budućih prvaka vršiti prilikom njihovog upisa u školu.

S.Lj.

Podeli