Sport

Revanš odbojkaša Požarevljanima

Odbojkaši Novog Pazara nastavili su pobedonosnu seriju i protiv Mladog radnika, ostvarivši prvu pobedu u ovoj godini – 3:1. Istovremeno, četa Dragana Bonića se revanširala za neočekivani poraz od jesenas doživljen u Požarevcu.

U sjajnom ambijentu, pred preko 700 gledalaca i sjajan početak domaćih. Siguran servis,neprobojan blok, raznovrstan i efikasan napad, doneli su prednost plavima od 2:0 u setovima. Ličio je tada domaćin na pravi drim-tim, koji se u svakom segmentu poigrava sa nejakim rivalom. Svi su pomislili da je potop Požarevljana brzo na pomolu, no, još jednom se potvrdilo da je odbojka neizvestan sport, u kome opuštanje i pad koncentracije mogu biti kobni. Upravo se to dogodilo nonšalantnom Novom Pazaru u trećem periodu. Zaigrao je Mladi radnik kao preporođen, dok se tim s druge strane terena, nije mogao prepoznati. Istina, poveli su Zatrić i drugovi 8:3, no, pravovremenim izmenama strateg gostiju Joksimović je u potpunosti razbio koncepciju vidno dekocentrisanog protivnika. Naročito su se isticali Kovačević te adut sa klupe Požarevljana, Pantić, pa je rezultat smanjen na 2:1.

Nalet superligaša sa Vašarišta potrajao je i u većem delu četvrtog seta. Pazarcima skoro da ništa nije polazilo od ruke, vodio je Mladi radnik sa 18:14, a onda je na scenu stupila publika. Gromoglasna podrška sa tribina „Pendika“, obilato je pomogla da se domaći sastav trgne, sustigne prednost rivala, koji je doduše poveo i sa 20:19. Završnica-paklena,dramatična. Igralo se bukvalno poen za poen, a Novi Pazar se bolje snašao u finišu i na krilima navijača uspeo da na razliku osvoji četvrti set- 26:24 i stavi tačku na ovaj meč. Epitet najefikasnijeg pojedinca poneo je Hamzagić sa 15 poena, a pratili su ga: Ristić sa 14, Zatrić sa 12 i  Marinković sa devet. Kod Požarevljana, učinkom su se izdvojili Kovačević sa 11, Savić je nanizao devet, dok su Mašulović i Pantić, osvojili po osam poena.

Ovim trijumfom, Novi Pazar se učvrstio na četvrtoj poziciji, no slede dva izuzetno teška gostovanja. Najpre u četvrtak od 18 časova, neporaženom Partizanu, a potom i Spartaku iz Ljiga.

(Foto: Calucci)

E.N.

Podeli