PolitikaVesti

Salkić: Da sarađujemo sa Tutinom

Potpredsjednik bh. entiteta RS Ramiz Salkić posjetio je opštinu Tutin i tom prilikom se susreo sa predsjednikom opštine Kenanom Hotom i njegovim saradnicima.

Potpredsjednik Salkić je na sastanku rekao da Bošnjaci u Sandžaku i Bošnjaci u BiH trebaju jačati međusobne odnose.

”Bošnjaci gdje god da su u svijetu jedan su narod i trebamo se tako ponašati. Raduje me razvoj Sandžaka i razvoj opštine Tutin. Volio bih da opština Tutin ojača svoje odnose sa opštinama u BiH, da se realiziraju zajednički projekti i da saradnju proširimo i na nivo kulture, identiteta, sporta i svih drugih oblasti. Ja stojim na raspolaganju da pomognem u toj saradnji” rekao je Salkić.

Predsjednik opštine Tutin Kenan Hot je istakao da je važno što je sa Salkićem razgovarao o ključnim pitanjima za Bošnjake u Sandžaku i BiH.

”Važno je da prenosimo poruke mira, stabilnosti te da promovišemo vrijednosti suživota u Sandžaku, Srbiji i BiH. Nadam se da ćemo uspjeti da uspostavimo još veću saradnju sa BiH na svim poljima” istakao je Hot.

Sastanku u Tutinu prisustvovali su i potpredsjednik Vijeća dr. Fuad Baćićanin, predsjednik Izvršnog odbora BNV dr. Hasim Mekić te sekretar Mirza Hajdinović.

 

Podeli