DruštvoVesti

Rekonstrukcija dve radionice u Tehničkoj školi

Tehnička škola Novi Pazar ovogodišnji je domaćin regionalnog takmičenja mašinskih škola. Kako bi sve bilo gotovo do kraja marta, nastavnici zimski raspust koriste za rekonstrukciju dve radionice ,automehaničarske i bravarske.

Dotrajali zidovi u dve učionice Tehničke škole biće potpuno rekonstruisani. Regionalno takmičenje, koje će biti u martu u Novom Pazaru, okupiće veliki broj učenika mašinskih škola, pa su ovi radovi bili neophodni . Sve građevinske radove i čišćenje mašina obavljaju nastavnici ove škole, a direktor Hido Ljajić očekuje da će rekonstrukcija biti završena na vreme.

Ljajić je ukazao i na problem nedostatka prostora za izvođenje nastave u ovoj školi.

“Ove godine planiran je upis 11 odeljenja kada ćemo imati 43, što je za jedno odeljenje više. Nama je gorući problem prostor, sa tim problemom smo upoznali gradonačelnika I predstavnike gradske uprave. Oni su odlučili da nam finansiraju nadogradnju četiri učionice na prostoru tehničkog pregleda, koji mi godinama ne koristimo”, rekao je Ljajić.

Gradska uprava je finansirala izradu projekta škole u iznosu od dva ipo miliona dinara. Ovaj projekat je školi neophodan za dobijanje upotrebne dozvole.

“ Iako već 40 godina radi, Tehnička škola I Škola za dizajn nemaju upotrebnu dozvolu. U toku je izrada projekta, koji nam je potreban za dobijanje dozvole. Time ćemo dobiti uslov da konkurišemo kod Kancelarije za javna ulaganja , da bi poput Gimnazije i Bratstva i ove dve škole dobile potpuno rekonstruisane objekte”, rekao je Ljajić.

Podeli