Društvo

Sastanak organizacionog odbora MOSI igara sa veteranima

Kako bi predstojeće 51. MOSI igre bile najbolje organizovane do sada predstavnici organizacionog odbora pozvali su veterane ovih igara kako bi od njih dobili savete i sugestije kako na najbolji način organizovati ovako masovnu i značajnu sportsku manifestaciju.

Međuopštinske omladinske sportske igre zahtevaju mnogo truda i zalaganja kako bi se organizovale, ističe predsednik Skupštine ovih igara Seadetin Mujezinović. On takođe kaže da organizacioni odbor i ljudi koji su zaduženi za ove igre neumorno danima rade kako bi sve bilo završeno na vreme. Mujezinović dodaje da će pomoć veterana sportista, koji su učestvovali na brojnim dosadašnjim igrama biti od velike koristi.

“Jedini cilj je bio da te ljude danas ispoštujemo. Da ih se na ovaj način setimo. Da ih obavestimo i informišemo o tome šta mi radimo i kako teku pripreme. I ono što smo hteli je zapravo njihova pomoć u realizaciji ovih igara. Da njihova energija i iskustvo budu pokretač nama koji organizujemo ove MOSI igre”, dodao je Mujezinović.

Kako sami veterani kažu, veoma su srećni što su dobili priliku da ponovo budu deo tima nekadašnjih Sandžačkih a sada MOSI igara.

“Ja sam od sedamdesete prvi put krenuo na Sandžačke igre, a ima i onih koji su još 59 učestvovali. I svi smo se skupili, nas triudesetak, i ja sam zaista prezadovoljan i nisam se dugo ovako prijatno osećao”, rekao je veteran MOSI igara Jakup Zatrić.

“Ipak su ovo ljudske igre, gde se ne gleda ni vera, ni nacionalnoist, ni politička opcija već samo sportski duh. A mi ćemo kao pravi domaćini pomoći i ispuniti se zahteve koji se pred nas budu stavili”, istakao je veteran MOSI igara Idriz Nuhović.

Mujezinović očekuje da svi oni budu deo tima koji organizuje ove MOSI igre, kao i da će iskustvo, energija i znanje koje oni poseduju biti od velike pomoći u realizaciji MOSI igara koje počinji 6. avgusta.

A. Biševac

Podeli