Društvo

”Na humanosti ne štedi”

U Osnovnoj školi ”Meša Selimović” održana je prezentacija projekta ”Na humanosti ne štedi”, koji se u ovoj školi uspešno realizuje već 6 meseci. U cilju proširenja projekta na nivo lokalne zajednice, prezentacija je organizovana u prisustvu predstavnika gradskih ustanova i institucija. Prva prodajna izložba humanitarnog karaktera održaće se naredne nedelje u Osnovnoj školi ”Meša Selimović”.

Prema rečima koordinatora projektnog tima, profesora Safeta Hodžića, projekat je osmišljen s ciljem da se kroz primenu razaličitih metoda vaspitno obrazovnog procesa podstakne razvoj projektne nastave, dualnog sistema obrazovanja, ali i razvoj humanosti i multikulturalnosti kod mladih.

Prisutni predstavnici Regionalnog centra za profesionalni razvoj i stručno usavršavanje zaposlenih u obrazovanju, Turiztičke organizacije, Muzeja, Crvenog krsta, nevladinih organizacija i medija, dali su punu podršku implementaciji ovakvog projekta kojim se, kako je ocenjeno, približavamo sistemu dualnog obrazovanja.

Turistički suveniri u vidu magneta sa oslikanim motivima grada, delo su učenika ove škole, a prva prodajna izložba, humanitarnog karaktera biće održana naredne nedelje u Osnovnoj školi Meša Selimović.

S.Lj.

Podeli