DruštvoVesti

Više usluga za pacijente iz inostranstva: U sto ordinacija 100.000 stranaca

U projekat razvoja zdravstvenog turizma u Srbiji uključeno je još 10 privatnih stomatoloških ordinacija i klinika za plastičnu hirurgiju, koje su u utorak dobile sertifikate Ministarstva zdravlja. U isti program uključila se i nacionalna avio-kompanija “Er Srbija”, koja će pacijentima iz inostranstva dati popuste na avio-karte.

Trenutno u projektu razvoja zdravstvenog turizma učestvuje više od 100 privatnih ordinacija. Ministar zdravlja Zlatibor Lončar kaže da ima potencijala da se ovaj program i dalje širi, s obzirom na to da su usluge koje se pružaju u Srbiji kvalitetne, a značajno jeftinije nego u inostranstvu.

Pre početka ove akcije i promocije zdravstvenog turizma imali smo oko 30.000 pacijenata godišnje iz inostranstva, a sada imamo više od 100.000 pacijenata, koji dolaze iz svih krajeva sveta – kaže ministar Lončar. – Stranim pacijentima, Ministarstvo zdravlja i država garantuju sigurnost, ali ordinacije uključene u ovaj projekat moraju da zadrže kvalitet usluga kakav sada imaju, jer su zadovoljni pacijenti najbolja reklama.

U projekat su prvo uključene stomatološke ordinacije i klinike za plastičnu hirurgiju. Namera je da se uključuju i ordinacije drugih specijalnosti.

“Er Srbija” će strancima koji dolaze na medicinske i stomatološke intervencije u Srbiju dati popuste na avio-karte. Popuste će dobiti i lekari čije su ordinacije uključene u program, prilikom odlaska u inostranstvo na usavršavanje ili na turističke sajmove. Pacijentima koji dođu sa avio-kartom “Er Srbije” ordinacije će dati popuste na usluge.

 

Izvor: Novosti

Depositphotos

Podeli