Društvo

Humanitarna predstava za Semru Kurtanović

Predstava „Trnova ružica“ koju su glumci Regionalnog pozorišta odigrali juče, humanitarnog je karaktera, a sav novac koji je prikupljen biće predat našoj sugrađanki Semri Kurtanović koja boluje od bulozne epidermoze.

Kako ističe direktor Regionalnog pozorišta Dušan Živanić u ovakvim trenucima humanost je veoma bitna, a mi smo na ovaj način odlučili da damo svoj doprinos, kaže Živanić.

Osim brojnih ljudi i organizacija iz zemlje i inostranstava, humanitarnoj akciji “pomozimo našoj Semri Kurtanović koja boluje od  bulozne epidermoze”, priključilo se i Regionalno pozorište Novog Pazara. Humanitarnom predtsvom “Trnova ružica” koju su glumci odigrali u njenu čast bila je skromni doprinos ove ustanove. Prema rečima direktora te kulturne institucije Dušana Živanića, velika je čast biti human u ovakvim situacijama.

“Posebno mi je drago što je ovo sve u njenu čast i veoma sam zadovoljan, čak i previše zadovoljan odzivom publike, što je dokazalo još jednom da smo mi pazarci jedan human narod. Mada kod nas sve može da se uništi naša humanist ne može i hvala Bogu da je tako”, dodao je Živanić.

Ulaz je bio besplatan, jer kako kaže Živanić, nije teško biti human. Takođe, navodi da ukoliko im se neko ponovo obrati istim povodom, uvek će izaći u susret koliko to bude u njihovoj moći, ali će takođe apelovati i na ostale institucije da pomognu.

A. Biševac

Podeli