DruštvoVesti

UM NA DRUM: Podizanje svesti o bezbednosti u saobracaju kod mladih

Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije u saradnji sa Savetom za bezbednost saobraćaja grada Novog Pazara organizovala je na Državnom univerzitetu i u Tehničkoj školi predavanje o bezbednosti saobraćaja a u okviru nacionalne kampanje „Um na drum“.

Kampanja je namjenjena mladima a cilj je apelovati na njih da promišljeno donose odluke u saobraćaju. Takve poruke mladima danas je prenio i Slaviša Savić koji je u saobraćajnoj nezgodi kao srednjoškolac, nepromišljenim odlukama i nebezbjednom vožnjom ostao nepokretan.

U poslednjih par godina značajno je opao broj stradalih mladih ljudi u saobraćajnim nezgodama.  Grad Novi Pazar i Savet za bezbednost saobraćaja kontinuirsano rade na podizanju bezbednosti u saobraćaju, posebno najmlađih učesnika.

Ono o čemu je danas bilo riječi, đake kroz školovanje uči i saobraćajni inženjer Fikret Gicić.

U okviru današnjih aktivnosti u pješačkoj zoni kod Gimnazije bio je postavljen i simulator vožnje pod uticajem alkohola.

Procjenjuje se i hrabri podatak da bi za razliku od prethodnih godina broj mladih stradalih u saobraćajnim nezgodama prvi put mogao da bude ispod 100, čemu su doprinjele, uvjereni su u Agenciji za bezbednost saobraćaja današnje i slične aktivnosti koje sprovode širom države.

A. Ni.

Podeli