DruštvoVesti

Građevinska sezona ne jenjava

Meštani kraka Ulice genarala Živkovića dobili su asfaltiran put ispred njihovih kuća. Gradilište je danas obišao I gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac sa saradnicima.  Građevinsku sezonu produžilo je toplije vreme od očekivanog, pa se očekuje da ovo neće biti i poslednja ulica koja će se asfaltirati ove godine.

Na radost meštana i  zahvaljujući produženoj  građevinskoj sezoni, u novembru je asfaltirana  deonica puta Ulice generala Živkovića, koja se spaja sa Ulicom Kej skopskih žrtava. Zadovoljni žitelji ovog naselja danas su se okupili u velikom broju, srećni su kažu, jer prvi put dobijaju asfalt I što će im od danas uslovi za život biti mnogo bolji. Sa njima su danas razgovarali gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac, njegov pomoćnik zadužen za infrastrukturu Nihad Hasanović , te predstavnici lokalnog građevinskog preduzeća i gradske uprave .

Ovo neće biti jedina ulica, koja će biti asfaltirana u ovoj godini. Pomoćnik gradonačelnika Nihad Hasanović kaže da se radi na još desetak gradilišta, gde su u toku radovi na pripremi za asfalt. Mehanizacija novopazarskih putara nalazila se danas i u Ulici Rajka Ackovića, koja se spaja sa ulicom Nurije Pozderca, u Vojkovačkoj, intezivno se radi I put ka Hotkovu, u Dubrovačkoj 418, na sportsko rekreativnom centru, prema obdaništu u naselju Šestovo, ali I u Zlatiborskoj ulici. Intezivno se radi i na zameni podzemnih komunalnih instalacija, koje izvodi novopazarski Vodovod.

 

Podeli