Društvo

Uredna isporuka toplotne energije i ove sezone

Korisnici Gradske toplane i tokom aktuelne grejne sezone biće uredno snabdeveni toplotnom energijom – kažu nadležni u ovom preduzeću. Iako je procenat naplate bolji nego ranijih godina, ukupan dug građana iznosi 120 miliona dinara. Iz Gradske toplane apeluju na korisnike da izmire zaostala dugovanja, jer u suportonom, najavljuju, od decembra kreće prinudna naplata.

Za korisnike Gradske toplane može se očekivati da će i ova grejna sezona proteći bez problma. Iako su temperature i dalje iznad proseka, kako ističe direktor Gradske toplane, Vladan Marinković, sezona je počela na vreme, 15.oktobra.

”Nakon uspešno završenog remonta, grejna sezona je počela na vereme i trajaće do 15 maja narende godine. Nabavljene su i dovoljne količine enrgenata pa se nadamo da će i ova sezona proteći bez većih tehničkih problema”, rekao je Marinković.

Kada je u pitanju naplata potraživanja, ona se, prema rečima Marinkovića u značajnoj meri poboljšala i očekuje se da će ove godine biti 100 odsto ostvarena, ali i dalje postoje zaostala potraživanja u ukupnom iznosu od 120 miliona dinara. Od decembra se najavljuje i prinudna naplata potraživanja.

”U decembru pokrećemo akciju protiv korisnika koji ne izmiruju redovno svoje obaveze. Naša potraživanja ćemo naplatiti preko javnih izvršitelja”, najavljuje Marinković. Ipak, kako ističe, i dalje postoji mogućnost reprograma duga u više mesečnih rata.

S.Lj.

Podeli