Društvo

Izborni bukvar

U susret predstojećim parlamentarnim izborima, Nacionalna koalicija za decentralizaciju organizovala je i u Novom Pazaru uličnu akciju pod nazivom ”Izbori od A do Š”. Volonteri su razgovarali sa građanima i građankama o pitanjima kaja se tiču regularnosti izbornog postupka, a najvažnije pitanje bilo je – da li građani Srbije glasaju slobodno?

Imajući u vidu da glasači, ukoliko nisu u dovoljnoj meri upoznati sa izbornim procesom, pravilima i nepravilnostima ne mogu slobodno da biraju svoje predstavnike vlasti, Nacionalna koalicija za decentralizaciju poziva građane i građanke širom Srbije na razgovor o izborima od A do Š.

PR Nacionalne koalicije za decentralizaciju Marija Marinković kaže da je akcija počela pre dve nedelje i već je realizovana u Kraljevu, Kragujevcu, Nišu, Pančevu i Valjevu. Nakon Novog Pazara i građani Užica, Leskovca, Subotice i Zaječara imaće priliku da se izjasne da li glasaju slobodno, ali i da od volontera Nacionalne koalicije za decentralizaciju, kao podsetnik u susret predstojećim parlamentarnim izborima dobiju ilustrovani bukvar izbornih nepravilnosti.

S.Lj.

Podeli