KulturaVesti

Izložba slika Hilmije Ćatovića

 U muzeju “Ras” u Novom Pazaru u organizaciji muzeja i Kulturnog centra, a pod pokroviteljstvom Grada Novog Pazara, sutra u 19h biće otvorena izložba slika našeg poznatog umetnika Hilmije Ćatovića. 

Ljubitelji likovne umetnosti od sutra veče moći će da uživaju u slikama našeg poznatog umetnika Hilmije Ćatovića, umetnika koji je izlagao na 70 samostalnih i 300 kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu, umetnika koji je autor mnogih projekata, spomenika, mozaika i murala, umetnika čija dela se nalaze u mnogim muzejima, galerijama i privatnim zbirkama.

“Nama, muzeju “Ras” i Kulturnom centru kao pokroviteljima među kojima je i Grad Novi Pazar, veoma je drago što smo u prilici da organizujemo izložbu slika jednog ovako velikog umetnika”, kazao je direktor muzeja “Ras” Fuad Baćićanin. On je pozvao sve ljubitelje likovne umetnosti a i sugrađane, da sutra u 19h dođu u muzej “Ras” na otvaranje pomenute izložbe nakon čega će se svečano otvaranje nastaviti u Multimedijalnom centru.

Posetioci izložbe slika Hilmije Ćatovića biće u prilici da vide njegov opus likovnog stvaralaštva sve od 1970-e do 2015.godine. Izložba će biti otvorena narednih mesec dana.

B.V.

Podeli