DruštvoPolitika

Bilgič u BNV-u: Sarađivaćemo i ubuduće

Ambasador Republike Turske u Beogradu Tanžu Bilgič sa saradnicimaposetio je danas Bošnjačko nacionalno vijeće i tom prilikomse sastao sa rukovodstvom Vijeća.

Nastavak saranje na zajedničkim projektima i planirana poseta predsednika Turske Srbiji bile su teme sastanka u Bošnjačkom nacionalnom vijeću.

“Danas smo sa kolegama iz Bošnjačkog nacionalnog vijeća razgovarali o zajedničkim projektima. Informisao sam kolege o poseti predsednika Turske koja će biti 7. i 8. oktobra. Imamo blisku saradnju sa Bošnjačkim nacionalnim vijećem i nastavićemo takvu saradnju i u budućnosti” – rekao je ambasador Bilgić nakon sastanka.

Potpredsednik BNV Fuad Baćićanin je izrazio želju da se nastavi sa projektima obnove kulturno istorijskih spomenika u Novom Pazaru i Sandžaku, navodeći kao svetli primer obnovu i restauraciju džamije Sultan Valide u Sjenici. Za najavljenu posetu predsednika Erdoana, Baćićanin je rekao da će ona doprineti još boljim odnosima između Bošnjaka Sandžaka i turskog naroda.

“Današnja posjeta ambasadora i predstavnika TIKA-e je nastavak naše dobre saradnje i ona je slijed događaja nakon posjete predsjednika Erdoana Bošnjačkom nacionalnom vijeću i Sandžaku prije dvije godine. Predsjednik Erdoan je za Bošnjake Sandžaka i BNV najznačajnija politička ličnost u svijetu uopšte. Njegovo obraćanje u Bošnjačkom nacionalnom vijeću prilikom posjete Sandžaku je ostavilo traga i dan danas se pamte poruke koje je on ovdje nama uputio”, rekao je Baćićanin.

Sastanku je prisustvovala i Čagla Gultekin Tosbat, koordinatorka agencije TIKA za Srbiju, a delegaciju ambasade Turske primili su potpredsednik Vijeća, Fuad Baćićanin i predsednik Izvršnog
odbora Hasim Mekić.

S.Lj.

Podeli