DruštvoVesti

CRTA i NVO Reper: Festival demokratije pod sloganom “Nema povlačenja” u Novom Pazaru

Festival demokratije i u Novom Pazaru. Povodom Međunarodnog dana demokratije Udruženje građana CRTA i NVO REPER organizuju tribinu Local DemTalks – razgovori o demokratiji na lokalu koja će biti održana u Svečanoj sali Kulturnog centra 13.septembra u 14:15h.
Na tribini će se razgovarati o potrebi da Novi Pazar dobije lokalnog ombudsmana i o značaju javnih rasprava. Tribina Local DemTalks – razgovori o demokratiji na lokalu ima za cilj da skrene pažnju građanki i građana Novog Pazara o važnosti uspostavljanja institucije lokalnog ombudsmana.
Takođe, na događaju će se diskutovati i o neophodnosti uvođenja javne rasprave kao načinu donošenja i usvajanja budžeta grada.
Na događaju će učestvovati v.d. pomoćnika generalnog sekretara zaštitnika građana Jablanka Tabaš i savetnica Dajana Majdanac, profesorica sa Državnog univerziteta dr Andrijana Maksimović, predstavnici nevladinog sektora, Gradske uprave, kao i zainteresovani građani i studenti.
Osim pokretanja diskusije o navedenim temama, cilj diskusije je da se govori o konkretnim načinima za unapređenje demokratske kulture u Novom Pazaru.
Organizacija CRTA pokrenula je festival koji pod sloganom “Nema povlačenja” radi na popravljanju demokratskog raspoloženja. Kroz raznovrsne debatne i umetničke sadržaje potražiće odgovore na neka od ključnih društvenih i političkih pitanja današnjice i pokušati da sagledaju aktuelne probleme u novom svetlu i s malo više optimizma.

U Beogradu i širom Srbije CRTA sa svojim partnerima priprema niz uzbudljivih debata, uličnih akcija, muzičkih, filmskih, pozorišnih i drugih događaja kojima je cilj da ojačaju optimizam građana kojima je stalo do demokratije.

Podeli