DruštvoKultura

Počeo drugi upisni rok na DUNP

Na  Državnom  univerzitetu  u  Novom  Pazaru počeo je drugi rok za upis na prvu godinu osnovnih i integrisanih akademskih studija.  Ovo je prilika da do indeksa dođe ukupno 306  kandidata  (210 na budžetu i 96 na samofinansiranju).

Broj slobodnih mesta, zavisno od departmana,  prilično je različit.Na Departmanu za matematičke nauke, u drugom roku mogu da se upišu ukupno 92 studenta, a na Departmanu za tehničke nauke 58. Na ekonomskim naukama drugu šansu za upis mogu da ostvare 43, a na pravnim 27 kandidata.

Na  biomedicinskim naukama ostala su ukupno 22 slobodna mesta, dok će na Departmanu za biotehničke nauke u Sjenici  moći da se upiše 35 studenata. Na nivou studijskih programa ovi brojevi su višestruko manji. Tako je i na studijama hemije, gde je ostalo 16, studijama srpske književnosti i jezika, gde ima 10 slobodnih mesta i studijama psihologije, gde u septembru mogu da se upišu 3 studenta.

Prijavljivanje  kandidata  traje i sutra. Kandidati koji konkurišu za upis, uz prijavu predaju fotokopije svedočanstva sva četiri razreda završene srednje škole i fotokopiju diplome o završnom, odnosno maturskom ispitu, dok  originalna dokumenta podnose na uvid. Takođe, prilikom prijavljivanja prilaže se i dokaz o uplati naknade za polaganje prijemnog ispita.

Prijemni ispiti polagaće se  2. septembra, konačna rang-lista biće objavljena 6. septembra, a upis počinje 9. i završava se 13. septembra.U junskom upisnom roku na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru, upisano je preko 650 brucoša, čime je ostvaren  najveći deo planirane upisne kvote.

Podeli