DruštvoVesti

Ljajić na biciklističkoj trci srpsko-turskog prijateljstva o usponu odnosa dve zemlje

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić prisustvovao je danas biciklističkoj trci srpsko-turskog prijateljstva na Кošutnjaku i izjavio da taj događaj afirmiše uspon ukupnih bilateralnih odnosa Ankare i Beograda i daje impuls boljim odnosima između Srbije i Turske.

U trci je učestvovalo 130 takmičara iz 12 zemalja.

“Ovo je dobra prilika da afirmišemo biciklizam i turizam zajedno, u paketu, i da afirmišemo ciklo turizam kao jedan novi turistički proizvod koji ima itekako potencijala i u Srbiji i u čitavom regionu”, rekao je Ljajić.

On je istakao da se oko 60 miliona ljudi u Evropi, što rekreativno, što u sportskom smislu bavi biciklizmom, da čak 19 miliona Evropljana godišnje odmore provodi na biciklu, što su, kako je rekao, velike šanse i za razvoj ciklo turizma u Srbiji.

Ljajić je podsetio da kroz Srbiju prolazi između 12 i 15 hiljada biciklista godišnje, a da je plan da ih bude 50 hiljada, s obzirom da kroz Srbiju prolaze dva međunarodna biciklistička koridora, Eurovelo 6 i Eurovelo 13.

Najavio je da će uskoro biti mapiran i treći međunarodni biciklistički koridor.

Biciklističkoj trci srpsko-turskog prijateljstva prisustvovali su i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i ambasador Turske Tanžu Bilgič.

 

Izvor: Beta, AP

Podeli