DruštvoVesti

I radnici Vodovoda na brojnim gradilištima

Radnici JKP “Vodovoda i kanalizacije“ na nekoliko lokacija rade na zameni fekalne, kišne kanalizacije, ali i na rekonstrukciji dotrajalih vodovodnih cevi. To preduzeće obogatilo je svoj vozni park novom kombinirkom, koja će radnicima pomoći u izvođenju brojnih građevinskih radova.

Jedno od brojnih gradilišta, gde su angažovani radnici JKP ” Vodovod i kanalizacija “ je i Ulica Save Kovačevića. Zbog velikog kvara, koji se desio ovde, bila je potrebna potpuna rekonstrukcija cevi.

“Radimo u Ulici Save Kovačevića na rekonstrukciji magistarlnog cevovoda, jer je došlo do velike havarije pa je bilo potrebno da se izvrši rekonstrukcija u dužini od 100 metara. Osim te pozicije, trenutno radimo i vezu Ulice Rajka Ackovića i Nurije Pozderca. U naselju “Šestovski potok”, radimo izgradnju vodovodne mreže. Sledeće pozicije su nam dva kraka Ulice Ruđera Boškovića, gde ćemo raditi na izgradnji vodovodne mreže i Ulici Kej 37 sandžačke divizije na izgradnji celokupne infrastrukture u kraku ulice kod novog mosta, gde ne postoji nijedna komunalna infrastruktura”, rekao je direktor JKP” Vodovod i kanalizacija” Hanefija Brničanin.

Brničanin dodaje da je ovo preduzeće bogatije za jednu građevinsku mašinu, koja će im pomoći u ovoj godini,s obzirom da su sa gradskom upravom Novog Pazara potpisali ugovore za mnoge ulice u gradu.

“Praktično do sada imamo 80 pozicija ugovorenih poslova i sve to finansira Grad Novi Pazar. U tom smislu i zbog velikog obima posla, ali i zbog naše potrebe mi smo uspeli da u toku prošle nedelje završimo sa javnom nabavkom kombinirke, koja je ove nedelje stavljena u pogon, registrovana i sada imamo još jednu novu mašinu na raspolaganju”, rekao je Brničanin.

Radnike JKP “Vodovoda I kanalizacije” čeka još mnogo posla u ovoj godini, pa se ekipe nalaze na mnogim lokacijama u gradu, kako bi ulice bile spremne za asfalt. Radovi na izgradnji fekalne kanalizacije završeni su u Ulici 423 u Selakovcu. U istom naselju u Ulici 422 sutra će u ranim jutarnjim časovima biti postavljen i asfalt.

 

Podeli