DruštvoVesti

Oko 200 simpatizera SDP-a sinoć u ponoć krenulo put Srebrenice

Kao i godinama unazad Sandžačka demokratska partija organizovala je bespalatno putovanje do Srebrenice. Ove godine, na dvadesetčetvrtu godišnjicu od genocida nad Bošnjacima, do Memorijalnog centra Potočari krenulo je oko 200 Novopazaraca, članova i simpatizera SDP-a, kako bi proučili fatihu i klanjali dženazu nedužnim žrtvama, a porodicama stradalih, majkama Srebrenice poručili da saosećaju u njihovoj boli i da nisu sami.

Sinoć u ponoć iz Novog Pazara krenula su tri puna autobusa i nekoliko manjih vozila na putovanje za koje je zaista potrebna hrabrost. Bilo je žena, muškaraca, omladine. Nekima je to bilo prvi put, a bilo je i onih koji redovno odlaze i koji putovanje do Srebrenice 11. jula doživljavaju kao moralnu obavezu, jer, kažu, Srebrenica ne sme da se zaboravi i da se nikada nikome ne ponovi.

Potpredsednik Sandžačke demokratske partije, Husein Memić rekao je da je 1995. godine u Srebrenici počinjen najveći zločin u novijoj istoriji čovečanstva, te istakao da će se SDP uvek zalagati za priznavanje genocida i boriti protiv onih koji ga negiraju.

S.Lj.

Podeli