DruštvoVesti

“Bezbednost je moja odgovornost”

Kako bi ukazali na opasnosti vožnje u alkoholisanom stanju, Kancelarija za mlade je u saradnji sa gorskom službom spasavanja i školom glume Aparte organizovala akciju pod nazivom„Bezbednost je moja odgovornost“. Građani, koji su danas prolazili pešačkom zonom imali su priliku da nauče kako se pruža i prva pomoć.

Polaznici škole glume Aparte danas su u centru grada izveli performans, kroz koji su poslali poruku koliko je loše voziti u alkoholisanom stanju ili pod dejstvom psiho-aktivnih supstanci. Predstavnici Kancelarije za mlade su organizovali ovu akciju kako bi ukazali mladima na koji način konzumiranje alkoloh utiče na ponašanje, a sve u cilju da unapređenja bezbednosti u saobraćaju. Kroz aktivnost Pijane naočare građani su morali da prođu prepreke u kretanju.

Ovakve akcije su značajne za mlade, a predstavnici Gorske službe spasavanja iz Novog Pazara simulirali su ukazivanje prve pomoći nakon pada sa motora.

Performans, koji su izveli glumci škole Aparte od izazvao je veliku pažnju prolaznika.

Aktivnost naočare za simulaciju alkoholisanosti, biće sprovedena i narednih dana u srednjim školama, kako bi što više mladih bilo uključeno u akciju “ Bezbednost je moja odgovornost” .

Podeli