DruštvoVesti

Na početku Eko festival

Eko festivalom u gradskom parku počela je nedelja obeležavanja Dana grada. Raznim ekološkim akcijama, učenici srednjih I osnovnih škola, ali i vrtića poslali su poruku da prirodu treba čuvati. Ovo je treći put da se ovakva manifestacija održava u Novom Pazaru, a organizator je Centar za decu i omladinu Duga.
U duhu širenja ekološke svesti novopazarski park danas je bio zelena oaza mladosti.

Učešćem na trećem Eko festivalu koji je i ove godine u Gradskom parku organizovao Centar za decu i omladinu “Duga”, učenici osnovnih i srednjih škola i vrtića otvorili su nedelju rođendanskih aktivnosti Novog Pazara. Ovo je treći put da se eko festival održava u Novom Pazaru, gde se raznim aktivnostima šalje poruka da prirodu treba čuvati.

“Ovaj ekološki praznik je najveseliji i najlepši način da započnemo obeležavanje Dana grada. Kroz različite vrste kreativne prakse i druženje razvijamo ljubav prema prirodi kod dece, rekla je direktorka Centra” Duga” Fatima Durović.

Revija osmeha, boja i originalnosti nije ostavila ravnodušnim ni predstavnike lokalne samouprave.

“Želimo da objasnimo mladima koliko je važno da o okolini vode računa, da razviju ekološku svest kako bi čuvali grad i svoj način razmšljanja preneli na nove generacije, kazao je pomoćnik gradonačelnika Novog Pazara Ervin Čašić.

U Novopazarskom parku danas je organizovana izložba likovnih radova na temu: Moj eko grad, svoj doprinos ovoj manifestaciji dalo je Ekološko društvo Duga. Mališani su priredilli i Eko maskenbal i reviju, gde je na kerativan način poslata poruka o značaju očuvanja životne sredine. Održana ja i ekološka predstava, ali i razne radionice za učenike srednjih I osnovnih škola, ali I predškolce, na temu Grad slikan mladošću. Direktorka Centra za decu i omladinu Duga Fatima Durović zahvalila je svima, koji su svojim učešćem dali podršku organizaciji Eko festivala.

Podeli