Sport

Novopazarci od sutra u Ulcinju

Fudbaleri Novog Pazara putuju sutra u Ulcinj, gde će se tokom narednih 10 dana pripremati za nastavak sezone u Prvoj ligi Srbije.

“Nadam se da će krajem maja biti još više razloga za osmehe. Iako misija podseća na nemoguću, pokušaćemo da ne dozvolimo ispadanje. Ne bih se prihvatao posla da nemam želju, htenje, znanje i ljude oko sebe”, rekao je trener Pazara Neško Milovanović.

Povratniku na klupu Novog Pazara u radu će pomagati Emir Lotinac, Elvedin Halković i trener golmana Damir Beširović, dok će dosadašnji šef struke Vladica Petrović obavljati funkciju sportskog direktora.

“Svi u klubu verovali smo da će problemi da prođu, a gradska uprava stala je iza celog projekta”, naveo je Petrović.

Posle ukidanja zabrane registracije pojačanja, Pazarci su u finišu prelaznog roka angažovali 14 novih igrača, a otišao je jedino Jovan Mihajlović.

“Problemi su rešeni pravosnažnom odlukom o Unapred pripremljenom planu reorganizacije. Krenuli smo u novi početak i nadam se da ćemo klub staviti na zdrave noge, kao i da će imati bolju perspektivu”, kazao je generalni sekretar Senad Hadžifejzović.

Sezona u Prvoj ligi Srbije biće nastavljena 27. februara, kada poslednjeplasirani Novi Pazar gostuje beogradskom Sinđeliću.

“Naravno, biće nam neophodna i pomoć publike, koja se zaželela dobrog fudbala. Verujem da ćemo vratiti atmosferu koja je nas je krasila, a koja nedostaje i Srbiji”, ocenio je član klupske uprave Asim Duštinac.

Na pripreme putuju golmani Zoran Aković i Pavle Nićiforović, kao i igrači odbrane Mirsad Brunčević, Ervin Kačar, Jasmin Trtovac, Robert Omega, Emir Hazirović, Faruk Bihorac i Adnan Islamović.

U Ulcinju će trenirati i igrači sredine terena Kenan Ragipović, Amel Lakota, Elvis Novalić, Dino Šarac, Miodrag Milenković, Sead Župić, Faris Ajdinović, Edin Selimović, Nemanja Petrov, Sead Islamović, Abdulaziz Ragipović i Irfan Vusljanin.

“Obećavam da ćemo pokušati da izborimo opstanak, to je najmanje što naši navijači i grad zaslužuju. Atmosfera je odlična, a mi ćemo pokušati da se što bolje uigramo i da budemo spremni za nastavak prvenstva”, najvio je Vusljanin.

Od napadača, trener Milovanović na raspolaganju ima Dženana Plojovića, Nazima Hadžibulića, Marka Platišu, Suada Mavrića i Aleksandra Milića.

“Verujem da možemo da zadržimo klub u ligi. Sledi bitan period priprema, da se zbližimo i poradimo na svim stvarima koje se tiču fudbala i terana”, zaključio je Milić.

M. Minić

 

Podeli