Politika

Intenzivnija saradnja sa opštinom Bajrampaša

Predsednik istanbulske opštine Bajrampaša Atila Ajdiner rekao je tokom posete Novom Pazaru da će i ove godine podržati, sada već tradicionalni, kolektivni sunet, koji će prema planovima biti održan u septembru.

Gosti iz ove bratske opštine Novog Pazara, obišli su Sportsko- sajamsku ustanovu “Pendik”.

Gradonačelnik Novog Pazara dr Meho Mahmutović je Ajdinera upoznao da je zahvaljujući bratskim odnosima sa Pendikom izgrađen ovaj sportski objekat, koji je od velikog značaja za grad.

“Na sastanku smo razgovarali o planovima i konkretnoj saradnji koja će se, nadam se, u narednom periodu intezivirati”, rekao je Mahmutović.

Predsednik opština Bajrampaša već devet godina sprovodi veliki sociološki i kulturološki projekat u okviru kojeg se organizuju iftari u gradovima Balkana.

Ajdiner kaže da je cilj projekta povezivanje naroda sa ovih prostora.

„Ljudi iz Novog Pazara i opštine Bajrampaša imaju posebne prijateljske i rodbinske odnose.  Preko naših privrednika, kao što je Salih Akgjul, vlasnik velike firme ‘Salkano’, pokušavamo da uspostavimo i učvrstimo veze sa vašom bratskom opštinom. Doprinećemo da te veze budu još jače, a mesec Ramazan je svakako prilika za to“, rekao je Ajdiner.

On je podsetio da je Mahmutović prilikom brojnih poseta Turskoj i opštini  Bajrampaša pozivao privrednike, koji su poreklom iz ovih krajeva, da ulažu u Novi Pazar i Sandžak.

On je najavio da će konvoj „Bratstvo ne poznaje granice“ večeras posetiti Plav.

S. Dražanin

Podeli