DruštvoVesti

Višedecenijska saradnja i dalje se nastavlja

” Zajednički projekat saradnje Kliničkog centra i Opšte bolnice Novi Pazar, a pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja i ministra Zlatibora Lončara lično se nastavlja i rezultati te saradnje se vide”, kazao je direktor Opšte bolnice dr Meho Mahmutović prilikom posete direktora Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta prof.dr Vladislava Vukomanovića sa saradnicima. Oni su danas nakon radnog sastanka obišli Dečije odeljenje i najmlađe pacijente i sa načelnicom ovog odeljenja, dr Vesnom Memić, dogovorili dalji vid saradnje koja inače traje decenijama.

Prof.dr Vladislav Vukomanović sa svojim timom lekara danas je obavio sa lekarima novopazarskog Dečijeg odeljenja vizitu na ovom odeljenju i obavio niz pregleda najmlađim pacijentima koji se trenutno nalaze na lečenju. Direktor opšte bolnice Novi Pazar, dr Meho Mahmutović , ovakav dugogodišnji konstanti vid saradnje ocenjuje veoma uspešnim i karakteriše kao dalji napredak i ulaganje u poboljšanje zdravstvene zaštite svih građana.

“Razmena informacija, razmena stručnjaka, usavršavanja na Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta i stalna saradnja timova lekara u Novom Pazaru i institutu traje decenijama, a mi na ovaj način praktično usavršavamo i podižemo na jedan viši nivo tu vrstu saradnje”, rekao je direktor pedijatrijske klinike na Institutu za majku i dete prof.dr Vladislav Vukomanović.

Načelnica Dečijeg odeljenja Opšte bolnice Novi Pazar dr Vesna Memić, ovu višedecenijsku saradnju ocenjuje kao veoma uspešnu i zbog toga izražava zadovoljstvo kao i nadu da će ta saradnja još dugo potrajati.

Da podsetimo, nakon potpisivanja sporazuma o saradnji sa klinikama i institutima iz Beograda gde je dogovoren dolazak eminentnih i stručnih lekara već je obavljen veliki broj operacija iz raznih oblasti medicine.

B.V.

Podeli