Društvo

Sistemi za navodnjavanje podeljeni poljoprivrednicima

Sredstvima lokalne samouprave Novog Pazara, koja su namenjena za razvoj poljoprivrede podeljeno je 40 sistema za navodnjavanje. Ovim će se povećati proizvodnja na novopazarskim imanjima.
Razvoj poljoprivrede u Novom Pazaru, jedan je od prioriteta lokalne samouprave. Pomoćnik gradonačelnika Nihad Hasanović izrazio je zadovoljstvo što su pomoć dobili oni koji se bave različitim granama poljoprivrede.

Zima je pravo vreme za planiranje u poljoprivredi, Hasanović najavljuje, da će se i sledeće godine izdvojiti značajna sredstva iz gradskog budžeta, a u skladu sa potrebama poljoprivrednika.
U okviru sredstava, namenjenih za poljoprivredu iz gradskog budžeta su podeljeni i sistemi za plasteničku proizvodnju, a malinari su dobili žicu za podizanje naslona. Iz Međuopštinske unije poljoprivrednih udruženja kažu da je navodnjavanje jedan od bitnih faktora za uspešan rad i razvoj u poljoprivredi.

Poljoprivrednici kažu da će im pomoć značiti mnogo, ne samo za navodnjavanje malinjaka, već će vodu koristiti i za cello imanje.
Današnja donacija sistema za navodnjavanje namenjena je za 40 poljoprivrednika.

 

Podeli