Društvo

Digitalna i medijska pismenost mladih sa hendikepom

Projekat “Digitalna i medijska pismenost mladih sa hendikepom” realizovan je u prostorijama Kancelarije za mlade u Novom Pazaru. Forum mladih sa invaliditetom, u partnerstvu sa Udruženjem studenata sa hendikepom, SeConS grupom za razvojnu inicijativu i Udruženjem za mlade Srbije, imaju za cilj unapređenje građanske participacije mladih sa hendikepom putem razvoja digitalne i medijske pismenosti.

Informisanost u društvu o osobama sa hendikepom uglavnom se svodi na neke osnovne karakteristike i tradiciju. Predrasude postoje, a podizanjem svesti o tome poboljšali bi život osoba sa hendikepom, naglasio je izvršni direktor Udruženja studenata sa hendikepom Milan Janković.
Društvo u kome se razlika poštuje i ceni, i podstiče prihvatanje i uključivanje svakog pojedinca bez obzira na dimenzije njegove ličnosti ili lična svojstva koja tu jedinku čine različitom ili posebnom.

Saradnici na projektu su Ministarstvo omladine i sporta i Tim za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije. Takođe, ovaj projekat je podržala Evropska unija.

 

J.Rovčanin

 

Podeli