Sport

Stupljanin: Uz pomoć publike do pobede protiv Jastrepca (petak, 19.00)

Klub malog fudbala Novi Pazar dočekuje Jastrebac iz Blaca na startu takmičenja u Prvoj futsal ligi, a igrač domaćih Sanel Stupljanin rekao je da očekuje pobedu koja će najaviti još jednu uspešnu sezonu za njegovu ekipu.

“Ciljevi ostaju isti, to je plasman među dva ili tri najbolja tima u državi. Tako je i uprava zacrtala. Od prvog kola želimo samo pobede, pa ćemo da vidimo gde ćemo da završimo. Pozivam publiku da nas isprati u što većem broju jer u suprotnom nema velikih rezultata. Zbog navijača se futsal i igra”, rekao je Stupljanin.

Novi Pazar su tokom leta pojačali bivši prvotimac kragujevačkog Ekonomca i povremeni reprezentativac Ninoslav Aleksić, koji je prošle sezone nastupao za RB iz Valjeva, Dejan Jovanović iz Požarevca, Raščanin Dušan Kostić i povratnik Mirza Bihorac, a klubu su pristupili i doskorašnji fudbaleri Jošanice Rijald Sulejmanović i Faris Međedović.

S druge strane, ekipu su napustili novi članovi Jastrepca Nikola Tanasković i Andrijano Knežević, a otišao je i Aleksandar Pavlović. Denis Camić i Edis Rašljanin trenutno su u inostranstvu, kao i Elvedin Sadović, koji će zbog toga propustiti početak šampionata.

“Uprava se potrudila da nadomesti odlaske i mislim da smo na istoj razini, ako ne i za nijansu bolji i spremniji. Očekujemo povratak Sadovića, s kojim bi trebalo da zadržimo visok nivo”, naveo je Stupljanin.

On je ocenio da je pojačani Ekonomac i ove godine najveći favorit za domaće trofeje, ali i za plasman u završnicu UEFA futsal kupa, a da je u Prvoj futsal ligi mnogo kandidata za plej-of.

“Mnogi su se pojačali, pa i novajlije u eliti. Ivanjica i niški Vintersport imaju odlične igrače i mislim da će igrati važnu ulogu u prvenstvu”, kazao je Stupljanin.

Utakmica između Novog Pazara i Jastrepca zakazana je za petak od 19.00 u dvorani Pendik.

M. Minić

Podeli