Kultura

Do petka prijave za WMF “Zeman”

Ističe rok za prijavljivanje kandidata za učešće na prvom World Music Festu “Zeman” koji neguje muziku nastalu mešanjem savremenih muzičkih pravaca sa tradicionalnom muzikom. Festival će se u Novom Pazaru održati od 9. do 11. avgusta, a pokrovitelji i glavni organizaori festivala su  grad Novi Pazar i Kulturni centar.

Konkurs za ovaj nesvakidašnji festival je u toku i trajaće do petka 20. jula, nakon čega će stručni žiri odabrati osam najboljih izvođača koji će se predstaviti u finalnoj večeri festivala. Za troje prvoplasiranih pjevača opredjeljene su novčane nagrade u iznosu od 500, 300 i 150 eura.

”Želimo da ovaj festival već od sada ima konstantni rast u kvalitetu koji će se videti za dve, tri godine. Obzirom da je ovo prva godina ja sam siguran da će ovo biti potpuno iznenađenje u profesionalnom smislu i kvalitetnom radu”, kaže direktor Kulturnog centra, Husein Memić.

Svi zainteresovani kandidati do petka mogu poslati autorsku numeru, u audio ili video formatu elektronskom poštom na adresu zemanfest@gmail. com.

Publika će u okviru festivala, u revijalnom dijelu uživati u izvedbama sastava “Sevdah duende” iz Sarajeva, sarajevskog sazlije Jusufa Brkića, i beogradskog ansambla “Rahat” koji neguje tradicionalnu osmansku muziku.

A. Ni.

Podeli