Društvo

MNRO: Živimo sa vama, a ne pored vas

Udruženje za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama organizovalo je i ove godine završnu priredbu povodom uspešno završene radne godine. Dnevni boravak za decu, mlade i odrasle ometene u razvoju, koji već dve godine pruža i uslugu Predah porodice, za sve svoje korisnike biće ponovo otvoren od 6.avgusta.

Pozdravljajući prisutne u ime kolektiva, korisnika Udruženja i njihovih roditelja, psiholog Lejla Leković uputila je zahvalnost utemeljivaču ove ustanove Tahiru Deliću, izrazivši nameru da će oni nastaviti njegov put uz parolu ”Želimo da živomo sa vama a ne pored vas”.

Korisnici su potom na svečan način pokazali sve ono što su, vredno radeći sa svojim radioničarima, naučili tokom protekle godine.

”Kao i svake godine, Dnevni boravak za decu, mlade i odrasle ometene u mentalnom razvoju, kraj radne i uspešne godine, mogu reći da je bila uspešna, obeležavamo završnom priredbom, gde naši korisnici pokazuju ono što su naučili i usvojili uz pomoć naših radioničara, koji rade sa njima”, rekla je sekretar Udruženja MNRO Lejla Delić.

Ona je napomenula da u julu nastupa kolektivni odmor i da će vrata Dnevnog boravka, za sve stalne i potencijalne nove korisnike, ponovo biti otvorena od 6.avgusta.

S.Lj.

 

Podeli