Kultura

‘’Zakasnićemo da budemo ljudi’’

U koncertnoj dvorani Kulturnog centra održana je promocija zbirke pesama Elme Selimi pod nazivom ”Zakasnićemo da budemo ljudi’’.

Svaka pesma je originalna, celovita, ni jedna jedina nije sastavljena sklapana, konstruisana, nego su sve nastale iz sopstvenog inspirativnog središta, kao što nastane i rascveta se ruža iz sopstvenog pupoljka – stoji između ostalog u recenziji nove knjige poezije Eleme Selimi, ‘’Zakasnićemo da budemo ljudi”, koju akademik prof.dr Ferid Muhić opisuje više kao opomenu nego kao dijagnozu.

’’Ovako mlad pjesnik, puna života i optimizma, ona ne misli ozbiljno da ćemo zakasniti, ona opominje da možemo zakasnit, da smo blizu zakašnjenja i njen alarm je vrlo značajan’’, kaže akademik Muhić.

Mlada autorka kaže još uvek ne zna šta da očekuje od druge zbirke koja sadrži drugačiju poeziju u odnosu na prvu, i koja je bazirana na socijalnom aspektu, ali da veruje da takva poezija može uticati na promenu svesti mladih.

U lepo uređenom ambijentu koncertne dvorane, njene stihove su kazivali Luka Gemaljević i Džejlan Beorović, a o delu su govorili: urednica izdanja Hasna Ziljkić i recenzenti akademik profesor dr Ferid Muhić i prof.dr Sadik Idrizi. Elma Selimi je student medicine, koja na književnom nebu obećava mnogo. Predhondo je objavila zbirku pozije ‘’Nepotreban ambijent’’ i kako najavljuje, biće još sličnih dela. Nova zbirka prevedena je na engleski i albanski jezik.

S.Lj.

Podeli