Sport

Biševac: Gurdijeljac ide stopama Hukića i Ličine

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac rekao je danas da Šerif Gurdijeljac nastavlja tradiciju sjajnih boksera iz tog grada, kao i da od njega u budućnosti očekuje jos veće uspehe.

“Mnogo truda, rada i novca bilo je potrebno da se dođe do rezultata. Boks ima veliku tradiciju u Pazaru, gde pored sjajnih amatera imamo profi šampione poput Muamera Hukciha ili Enada Ličine. Gurdijeljac je krenuo njihovim stopama i smeši mu se svetla budućnost. Evropski pojas mogao bi da bude naredna meta”, rekao je Biševac.

On je na prijemu u čast Gurdijeljca i njegovog tima ocenio da je subotnja bokseraska revija u Novom Pazaru bila istinski spektakl, kojem su prisustvovali velikani ringa bivše SFRJ i nekadašnji svetski šampion iz Nemačke Gracijano Rokiđani.

Gurdijeljac je titulu IBF internacionalnog prvaka sveta u superpero kategoriji osvojio pobedom od 3:0 nad nemačkim borcem Atilom Kajabašijem posle 12 rundi.

“Tri meseca sam se pakleno spremao, pa sam na visokom nivou odradio svih 12 rundi, kao i protivnik. Sledi mali odmor, a onda ćemo videti šta i kako dalje”, kazao je Gurdijeljac.

Titulu u dvorani Pendik osvojio je i nemački bokser Marsel Hasler, koji je rođen u Novom Pazaru kao Mersid Hadžić. On je postao IBF mladi prvak sveta u velter kategoriji pošto je na poene u 10 rundi savladao Italijana Federika Ćerelija sa 2:1.

Na reviji u Novom Pazaru održane su još četiri borbe, od kojih i jedna po MMA pravilima.

“Utisci su izuzetno pozitivni. Prezadovoljan sam kvalitetom i činjenicom da su svi naši borci pobedili. Protiv iskusnog i tvrdog protivnika, Gurdijeljac je odboksovao meč karijere”, ocenio je promoter Almin Kuč.

M. Minić

Podeli