Društvo

Prijem za ”kreativne čarobnjake”

Za učenike i nastavnike OŠ ”Desanka Maksimović”, koji su na Međunarodnom festivalu ”Kreativna čarolija” u Banji Vrujci osvojili prvo mesto za kratki film ”Nebo nije granica”, organizovan je prijem u Gradskoj upravi. Iskazavši dobrodošlicu, kako je rekao, najdražim gostima, gradonačelnik Novog Pazara, Nihat Biševac je istakao da je uspeh ovih mališana još jedna potvrda da je ulaganje u obrazovanje najbolja investicija za budućnost, te da će Grad i ubuduće nastojati da to ulaganje bude što veće.

Inspirisan bajkom za odrasle i stihovima Duška Radovića: Dece ima razne, a svako dete je ličnost. Razlike nisu kazne, u razlikama je sličnost, film ”Nebo nije granica”, koji su pripremili učenici i nastavnici novopazarske OŠ “Desanka Maksimović”, u konkurenciji 150 filmova iz celog sveta, zemalja u okruženju, Bugarske, Rusije, Rumunije, skandinavskih zemalja, osvojio je prvo mesto na Festivalu ”Kreativna čarolija” u Banji Vrujci. Ove kreativne čarobnjake srdačno je dočekao, ugostio i svakom ponaosob čestitao, prvi čovek grada Nihat Biševac. Oni su ponos svojih roditelja, škole i čitavog grada.

U izradi prvonagrađenog filma, pored mališana učestvovale su i pomoćnica direktorke škole Denisa Curić i profesorke srpskog i bosanskog jezika Belma Halilović i Timka Malić.

‘’Ono što smo posebno hteli da istaknemo ovim filmom  je da razlike nisu kazne, nego da je u razlikama sličnost i ta poruka je poslata u Banji Vrujci, takođe je poslata svoj deci koja imaju neke male probleme u razvoju , tako da mi smo zaista srećni. Videli ste kako su deca uzbuđena’’, rekla je profesorka srpskog i bosanskog jezika Timka Malić.

Ovakav uspeh, prema rečima gradonačelnika Nihata Biševca, još jedna je potvrda da je ulaganje u obrazovanje najbolja investicija za budućnost.

’’Mi možemo biti ponosni sa njihovim rezultatima. To je rezultat dobrog rada njihovih nastavnika. Grad želi i ima obavezu da još više ulaže u razvoj obrazovanja i školstva i obezbedi ovoj deci bezbrižno i srećno detinjstvo’’, kazao je gradonačelnik Biševac.

Novopazarski mali princ, Zijo Koca, putujući uz podršku prijatelja planetom ljubavi, prijateljstva i stvaralaštva, dokazuje da je svet deteta potpuno čist kutak iskrenog druženja gde različitost postaje vrlina a gde nebo zaista nije granica. On je i ovom prilikom prisutne oduševio kazivanjem stihova Plavi čuperak.

S.Lj.

Podeli