Politika

Bošnjaci otpisali Zukorlića

Birači su, po svemu sudeći, i definitivno zbrisali “političko-vjerski projekat” bivšeg sandžačkog muftije Muamera Zukorlića, namijenjen Crnoj Gori. Filijala njegove Stranke pravde i pomirenja, u kojim se god opštinama na nedavnim lokalnim izborima pojavila-doživjela je krah, piše Pobjeda.

Prethodno je još gore prošao na predsjedničkim izborima Zukorlićev politički namještenik za crnogorski dio Sandžaka Hazbija Kalač: osvojio je gotovo dva i po puta manje glasova od broja potpisa neophodnog da bi Državna izborna komisija formalno verifikovala njegovu kandidaturu.

Kontroverzna su objašnjenja kako je do tih potpisa uopšte došao. Ali, dilema da su u tom poslu veoma aktivno učestvovali aktuelni novopazarski muftija, hafiz Abdurahman Kujović, njegovi saradnici iz Novog Pazara i povjerenici iz Rožaja, Petnjice i Plava nema. Centralno mjesto dodatne vjersko-političke edukacije nalazilo se u sjedištu takozvanog muftijstva za takozvani južni Sandžak u Rožajama, a na terenu van rožajske opštine djelovali su najistaknutiji članovi nevladine organizacije Bošnjačka kulturna zajednica iz Petnjice.

Po godinama rabljenoj matrici, išlo se na besomučne pokušaje javne diskreditacije Bošnjačke stranke i njenih lidera, kao i degradaciju Islamske zajednice u Crnoj Gori, njenih organa i tijela, a posebno reisa Rifata efendije Fejzića. Po modelu ,,od vrata do vrata”, građani islamske vjeroispovijesti uvjeravani su da su reis Fejzić i lider BS Rafet Husović prodali vjeru za večeru, a ovdašnji bošnjački narod predali na upravljanje šejtanu lično.

No, izborni odgovori birača bošnjačke nacionalnosti bili su jasni.

Odgovori su ,,zaokruženi” na predsjedničkim i lokalnim izborima a, sudeći po rezultatima, Bošnjaci su, izgleda, definitivno otpisali bivšeg muftiju i njegove povjerenike u Crnoj Gori.

Izvor:Pobjeda

 

Podeli