Društvo

Pazar ponovo interesantan za đačke ekskurzije

Novi Pazar ponovo postaje interesantna destinacija za đačke ekskurzije. U prilog tome govori i činjenica da je proteklih dana, u organizaciji Regionalne turističke organizcije Sandžak i Turističke agencije Dream Travel organizovana rekreativna nastava za osnovce iz Gračanice, Lapljeg Sela i Donje Brnjice.

Na predlog Turističke agencije Dream travel osnovne škole iz Gračanice, Lapljeg Sela i Donje Brnjice, odlučile su se za rekreativnu nastavu na Goliji.

”Predhodnih 19 dana se održao kamp gde su deca iz pomenutih škola boravila na Goliji, obilazila su sve sadržaje koje Golija ima da ponudi, kao i Novi Pazar. U danu dolaska i polaska deca su boravila u Novom Pazaru, gde su obilazila kompletno centralno jezgro grada sa svim kulutno istorijskim spomenicima kao i manastire, Sopoćani, Đurđevi Stupovi i Petrovu crkvu”, izjavio je ispred TA Dream Travel Mersad Ličina.

Ovi mališani su prvi put u Novom Pazaru. Otićiće kući, kažu, sa lepim sećanjima na ovaj grad.

”Ovde sam 7 dana i najviše mi se sviđaju fontane, kojih ima mnogo”, kaže sedmogodišnji Andrej Mihajlović iz Gračanice. Svoje pozitivne utiske sa nama su podelili i Anastasija Bojković i Marija Miladinović. One su rekle da im se grad mnogo sviđa, ali i da su se lepo družile i naučile da nikog ne treba odvajati.

Direktor Regionalne turističke organizacije Haris Gegić je istakao da je posebno važno da su škole u Srbiji počele da se interesuju za Novi Pazar, te da je za poslednje dve nedelje ostvareno 1500 noćenja na Goliji u hotelu Golija gde su boravile tri grupe đaka.

‘’Zelja nam je, i radimo na tome da – ističe Gegić – organizovane grupe obavezno posjete centar grada i zadrže se  u posjeti kulturnim dobrima i turistickim atrakcijama, kupe nesto i predahnu uz dobre gastronomske specijalitete, da osete duh i temperament dobrih domaćina u Sandžaku, a to će dati i pozitivne ekonomske efekte,’’ rekao je Gegić.

S.Lj.

Podeli