Politika

Odložena sednica Gradskog veća

Prva sednica Gradskog veća Novog Pazara u ovoj godini odložena je za nedelju dana. Razlog odlaganja je nedolazak predstavnika Stranke demokratske akcije.

Iako su imali kvorum predstavnici Sandžačke demokratskje partije odložili su sednicu. Oni su istakli da je nedolazak na sednicu Gradskog veća , predstavnika SDA, odlika nekorektnog odnosa i da više neće dozvoliti ucenjivanje.

Gradonačelnik Novog Pazara, Meho Mahmutović, podsetio je  da se ne radi o prvom nedolasku predstavnika SDA na sednicu Gradskog veća i naglasio da će zbog korektnog odnosa prema građanima Novog Pazara predstavnici SDP  pružiti još jednu šansu svojim koalicionim partnerima.

„Želimo da obavimo još jednom razgovor, da vidimo da li postoji modućnost da se urazume, da nastave da rade za dobrobit ovog grada. Ako ne postoji mogućnost da možemo korektno da radimo za dobrobit svih drađana, moraćemo da preduzmemo nešto drugo. Do sada svi građani su mogli da vide da nijednom, opcija kojoj mi pripadamo nije ucenjivala, nije odlagala sednice i skupštine. Reč je o nekorektnom odnosu i na njima je da vide da li mogu da isoprave dosadašnji način rada ili ne, a mi ćemo odlučiti šta ćemo sledeće nedelje da radimo“, kazao je Mahmutović.

Član Gradskog veća, Rešad Hodžić rekao je da se neke stvari u Gradskoj Upravi moraju menjati. Kompromisima i popuštanjima mora doći kraj istakao je on.

„ Postoji većina koja je trenutno tu u Gradskoj skupštini. Postoji mogućnost da se formira i neka druga većina. Međutim, ne bih ulazio u tuđe apetite, ali je jasno da pred svaku sednicu se traži nešto što bi trebalo da ovu instituciju pretvori u pijacu i ispunjavanje nečijih želja. Na tu temu više nema kompromisa. Sklopljen je kolaicioni sporazum. On se mora poštovati. Nismo u situaciji više da popuštamo nikome zarad bilo kakvih ličnih interesa, direktorskih mesta i slično. Ovo nije pijaca već istitucija koja mora da se poštuje“, naglasio je Hodžić.

On  je dodao da Sandžačka demokratska partija nije za uvođenje prinudne uprave, jer bi to Novi Pazar dovelo u još težu finansijsku situaciju.

(A.M.K.)

Podeli