Društvo

Savremene metode za nastavnike stručnih predmeta

„Savremeni metodički pristup u realizacijij nastave konstrukcije i modelovanje odeće“, naziv je obuke koja je organizovana u Novom Pazaru. Dvodnevni seminar namenjen je profesorima stručnih predmeta koji je izazvao veliko interesovanje.

Jedna od predavača na ovom seminaru bila je i Mirjana Radeka, zadužena za područje rada tekstilstva i kožarstva kaže da nastavnici stručnih predmeta imaju mnogo malo seminara u njihovim oblastima, te da su ovakve obuke veoma značajne za njih.

Direktorka CIS Instituta za kontrolu tekstila kože i obuće  profesorka Mirjana Reljić je prisutne upoznala sa novim metodama označavanja veličine na odeći, koji će se primenjivati, a u skaldu sa evropskim standardima.

Predavači su zaključoili da su ovakve edukacije  od velikog značaja, s obzirom da je Novi Pazar grad tekstila, a  poznat i po velikom broju proizvođača obuće, pa će nastavnici edukovati učenike o novinama o ovim oblastima, što će umnogome olakšati rad. Organizatori ove edukacije su Privatna srednja škola u Bajevici i Škola za dijazn tekstila i kože.

Podeli