HronikaVesti

Bombom na pomoćnika predsednika opštine Tutin

U dvorištu predsednika Predsedništva SDA Sandžaka i pomoćnika predsednika opštine Tutin, Saliha Hota sinoć, tačnije oko tri sata po ponoći, eksplodirala je bomba. Povređenih nije bilo. Eksplozivnu napravu bacilli su, za sada još uvek nepoznati počinioci. Policija je izvršila uviđaj i istraga je u toku.

Prema tvrdnjama očevidaca, eksplozija je izazvala potres porodične kuće ali i susednih stambenih objekata. Žrtava nije bilo, ali je, kako kažu, naneta manja šteta na automobilu, koji je bio parkiran u dvorištu. Povodom još jednog u nizu nemilih događaja u tutinskoj opštini, održana je vanredna sednica lokalnog Saveta za bezbednost.

”Najoštrije osuđujemo ovaj vandalizam koji se desio od strane N.N. lica. Policija, odnosno tužilaštvo, nadamo se da će što pre otkriti počinioca. Po ko zna koji put tražimo najhitnije od nadležnih organa da reaguju da dobijemo zvanične informacije šta se desilo u ovom, ali i predhodnim slučajevima”, rekao je predsednik Saveta za bezbednost opštine Tutin, Adnan Šehović.

On je dodao da bi državni organi trebalo više da obrate pažnju na ovakve slučajeve, te da bi trebalo da se pojačaju operativne akcije obaveštajnih službi.

”Tutin je miran grad. Neko pokušava da destabilizuje situaciju u Tutinu; da ugrozi bezbednost građana; da se stvori haos. Mislim da to ovaj grad nije zaslužio. Mi ćemo, kao Savet sve učiniti da naš grad bude onakav kakv je i do sada bio”, kazao je Šehović.

S.Lj.

Podeli