Ekonomija

Ministarstvo poljoprivrede počinje sa isplatom zaostalih obaveza iz 2017.godine

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede počeće narednih dana isplate zaostalih obaveza iz 2017.godine – najavio je u telefonskoj izjavi za Radio televizuju Novi Pazar državni sekretar u ovom ministarstvu Senad Mahmutović. On je istakao da je za podršku poljoprivrednicima ove godine resorno ministarstvo namenilo 800 miliona dinara za kreditnu podršku, 21 milijardu dinara za direktna plaćanja i 5.2 milijarde dinara za sufinansiranje investicija.

Mahmutović je pozvao sve poljoprivrednike da na vreme predaju zahteve za podsticajna sredstva u stočarstvu, jer stočari sa područja Sjenice, Tutina i Novog Pazara po tom osnovu ostvare blizu 650 miliona dinara.

“Novina u ovoj godini odnosi se na podsticaje za stočare, prvenstveno na one koji se bave ovčarstvom i to one koji imaju više od 30 kvalitetnih priplodnih ovaca. Oni će moći da ostvare određene vredne podsticaje. Za ovu godinu bih najavio i značajnu kreditnu podršku, sa povoljnim kamatama ali mnogo budućih investicija” – rekao je za RTV Novi Pazar državni sekretar Senad Mahmutović.

 

Podeli