Društvo

Grad pokrenuo ekološku kampanju “Da Pazar blista”

Grad Novi Pazar pokrenuo je ekološku kampanju pod sloganom “Da Pazar zablista”. U planu su brojne aktivnosti, sa jedne strane edukacija i podizanje svesti o očuvanju životne sredine kod predškolaca i školaraca, a kroz tribine i javne časove, a sa druge strane konkretne akcije čišćenja i održavanja delova grada koji su i najugroženiji. Generalni cilj je uspostavljanje sistema koji će biti održiv i pomoći da grad bude uvek čist.

Slike sa sportskih igrališta sa Đurđevih stupova nikako ne priliče izuzetnoj destinaciji Evrope u Srbiji, prestižnoj tituli koju će Novi Pazar da nosi cele godine. Kako bi se uspostavio održivi sistem koji će funkcionisati i pomoći da Grad bude uvek čist,  Grad Novi Pazar je pokrenuo ekološku kampanju pod sloganom Da Pazar zablista. Grad će podeliti kontejnere građanima i kante za smeće, u zavisnosti od potreba i količina. Škole i vrtići će takodje dobiti potrebne nove kontejnere, kante, i kaveze za smeće, a onda će biti pokrenuto takmičenje za najlepše školsko dvorište ali i okolinu dvorišta. Građani će imati prilke da učestvuju u takmičenjima za najlepše dvorište, najuredjeniji kraj.

Ekološku kampanju podržala su najpoznatija sportska imena Novog Pazara, kao i mnoge poznate ličnosti iz grada čije poruke će gradjani moći da čuju posredstvom spotova koji će biti emitovani na društvenim mrežama i našoj medijskoj kući.

Na čelu kampanje biće gradonačelnik Novog Pazara koji je pozvao sve građane da se uključe u akciju. “Ovaj grad zaslužuje da bude čist “– poruka je prvog čoveka Grada.

K.R.

Podeli