Društvo

Novi Pazar prvi u Srbiji po bezbednosti saobraćaja

Policijska uprava u Novom Pazaru ostvarila je u 2017.godini najpovoljnije stanje bezbednosti saobraćaja na teritoriji cele Srbije. O tome jasno govore statistički podaci prema kojima je broj poginulih i povređenih u saobraćajnim nezgodama smanjen u odnosu na prethodnu godinu, a u odnosu na ostale policijske uprave bezbednost je daleko povoljnija.

Iz dostupnih podataka u PU u Novom Pazaru lako se može zaključiti da je Odeljenje Saobraćajne policije u prethodnoj godini napravilo pravi podvig i svoje područje delovanja učinilo najbezbednijim u čitavoj zemlji. Da rezultati nisu slučajni, već da su iz godine u godinu sve bolji, pokazuju uporedni podaci po kojima je Novi Pazar daleko ispred drugih. U 2017.godini dogodilo se 549 saobraćajnih nezgoda u kojima je 7 lica izgubilo život, 61 lice je zadobilo teške telesne povrede i 330 lakše. Godinu dana ranije bilo je 9 poginulih lica i 66 teže povređenih.

Saobraćjna policija je u 2017. godini otkrila 24.793 prekršaja i podnela 3.013 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka protiv nesavesnih vozača.

Problema u saobraćaju ima napretek. Ako se, međutim, odvijanje saobraćaja laičkim pristupom pomeša sa njegovom bezbednosnom komponentom, u Novom Pazaru će i dalje biti nezadovoljnih i onih koji će osporavati ostvareni rezultat u prethodnoj godini. Pravilnim usmeravanjem raspoloživih resursa Odeljenje saobraćajne policije prioritetom će uvek smatrati bezbednost svih učesnika u saobraćaju, kažu u PU Novi Pazar.

Podeli