DruštvoVesti

Traži se rješenje za pse lutalice

Javno komunalno preduzeće „Gradska čistoća“ raspisalo je tender za usluge zoohigijene. Tenderom se traži firma za humano hvatanje pasa lutalica i dalju brigu o njima.

Preduzeće kojem se povjeri posao u obavezi je da u ovoj godini hvata pse lutalice, da ih evidentira i vakciniše, čipuje i steriliše. Ta firma je u obavezi da ih smjesti u azil u skladu sa zakonom. Prednost na tenderu imaće firme koje imaju urednu dokumntaciju te zadovoljavaju sve uslove i standarde i koje ponude najnižu cijenu.

“Rok za predaju ponuda na tenderu male vrijednosti je 2. mart, a ponuđač mora da ima najmanje dva radnika, namjensko vozilo za transport pasa u skladu sa zakonom, kao i prihvatilište u skladu sa zakonima o veterinarstvu i dobrobiti životinja”, rekla je Belkisa Demirović iz JKP “Gradska čistoća”.

Podsjetimo, Skupština Novog Pazara usvojila je na jednoj od sjednica i program o kontroli i smanjenju populacije pasa i mačaka lutalica na teritoriji ovog grada. U tom dokumentu je procjenjeno da na teritoriji Novog Pazara ima oko 1.500 pasa lutalica, da se taj broj vremenom povećavao, a samim tim i broj napada na ljude.

A. Ni.

Podeli