Kultura

Veče plesa u Novom Pazaru

Proteklog vikenda novopazarska publika je u dvorani Kulturnog centra imala priliku da uživa u nastupu polaznika plesnog studija ”Mas de la dansa”. Za organizatore to je bila prilika da na najlepši način obeleže pet godina postojanja.

Da ples budi osećaj za lepo još jednom su potvrdili polaznici Plesnog studija ”Mas de la dansa” koji su pred novopazarskom publikom izveli 14 koreografija satkanih od klasičnih i modernih plesova iz različitih krajeva sveta.

”Ovo je naš jubilarni koncert. Plesni studio Mas de la daza slavi 5 godina postojanja. Večeras smo pripremili 14 plesnih tačaka iz različitih delova sveta”, rekoa je instruktor plesa Alen Čizmić. On je istakao da ovaj studijo veoma uspešno završava odlazeću 2017.godinu. ”Uspeli smo da postignemo to da se za nas u gradu zna, uspeli smo da imamo binta gostovanja, gde smo ostavili dobre utiske i oduševili publiku”, kazao je Čizmić.

Za pet godina postojanja kroz plesni studio Mas de la danza prošlo je nekoliko hiljada mališana. Svi oni su, manje-više doživeli plesnu čaroliju, koja budi osećaj za lepo, širi optimizam, uči dobrim manirima, razvija kreativnost i želju za novim saznanjima. Deo svega toga ovi mališani preneli su i na publiku u večeri plesa.

S.Lj.

Podeli