Sport

Ćovin čuvar Kule

Fudbaleri Novog Pazara nisu uspeli da ostvare pobedu na gostovanju protiv Hajduka u Kuli.

Domaćin je,blagodareći,mnogo boljoj igri u prvom poluvremenu,slavio sa minimalnih 1:0. Gol odluke postigao je Aleksandar Ćovin,na efektan način,volejom je matirao Đogatovića, i ispostavilo se,postavio konačan rezultat. U utakmici,koja je bila protkana emocijama sa obe strane,jer je to bio sudar trojice Novopazaraca u dresu Kuljana: Seada Hadžibulića,Mujdragića i Ragipovića,protiv matičnog kluba, viđen je,prema očekivanju borben duel,gde je,opet prema najavama odlučio taj jedan detalj. Sem pobedonosnog gola,izabranici Petra Kurćubića su imali još nekoliko veoma dobrih prilika,posebno u prvom poluvremenu.

Šanse domaćina nisu realizovane u četvrtom,sedmom,22,35. i 36.minutu prvog poluvremena,odnosno: 51,73,79. i 80.minutu u nastavku. Gosti su pokušavali da uzvrate,ali za razliku od prethodnih utakmica,u Kuli su stvorili veoma malo šansi,a vredi izdvojiti pokušaj Kecapa iz 56.minuta,čiji šut je bio neprecizan. Kada se podvuče crta, pobeda Kuljana je potpuno zaslužena. Plavi su neobjašnjivo slabom igrom u prvoj polovini meča,dozvolili rivalu da nametne svoj stil,dođe do pogotka u ranoj fazi, a zatim strpljivo kontroliše situaciju na terenu. Utakmica je bila izuzetno fer i korektna,pred veoma malim brojem gledalaca,iako je ulaz bio besplatan.

Poraz Novopazaraca je slabo ko očekivao,pogotovo trener Ljubomir Ristovski:

„Očekivao sam ovako tvrdu utakmicu sa jednom ekipom koja je po kvalitetu slična nama.No,mislim da smo veoma slabo odigrali prvo poluvreme,da smo veoma loše ušli u utakmicu.U tom periodu je domaćin dominirao,dok mi nismo uspeli da manetnemo našu igru u prvih 45 minuta.I pre gola rival je  imao jednu šansu,poveli su rano.Nastavak smo odigrali bolje,učinili smo sve da dođemo do izjednačenja,dok je Hajduk vrebao šanse iz kontri i napravio još dve,tri dobre šanse.Pokušavali smo sve,nismo uspeli da dođemo do rezultatskog egala,imali smo nekoliko šuteva,bilo je sve otvoreno do samog kraja. Ipak,na osnovu viđenog,mislim da je pobeda Hajduka potpuno zaslužena. Nama ostaje da se okrenemo narednim duelima,gde ćemo naravno,pokušati da dođemo do bodova.

Koliko ste razočarani igrom svog tima?

„Ne mnogo. Hajduk je veoma dobra i organizovana ekipa,koja dobro „stoji“ na terenu,uz to,teško primaju golove,ali ih teško i postižu. Kao što sam i najavljivao,odlučio je jedan detalj,a to je,u ovom slučaju bio fenomenalan šut Ćovina.

Najavljivali ste ofanzivnu igru plavih. No, stvoreno je veoma malo prilika.

„Nismo bili, u prvom poluvremenu na nivou prethodnih utakmica i zbog toga nismo stvorili mnogo šansi.Mislim da smo u nastavku dominirali,imali smo nekoliko šuteva,pretili iz prekida,ali to je bilo sve što smo uspeli da uradimo. Ponavljam još jednom,sasvim zaslužena pobeda Hajduka. Mojim igračima nemam mnogo šta da zamerim,osim slabog pristupa prvom poluvremenu. Borili su se i dali sve od sebe“,zaključio je za RTV Ljubomir Ristovski strateg plavih.

Nakon 12.kola Jelen Super lige,fudbaleri Novog Pazara su na deobi pretposlednjeg mesta,sa sedam bodova,koliko ima i čačanski Borac. Naredne subote,još jedan težak ispit za Vusljanina i saigrače. Ovog puta pred,verovatno praznim tribinama Gradskog stadiona,protiv odlične Slobode iz Užica.

E.N.

Podeli