DruštvoPolitika

Predstavnici Ambasade Indonezije posjetili Ugostiteljsko-turističku školu

Prvi sekretar Ambasade Indonezije Amelia Tampubolon posjetila je Ugostiteljko – turističku školu, gdje su razgovoru sa direktorom, profesorima i učenicima ove škole predstavljene mogućnosti međusobne saradnje. Delegacija Ambasade Indonezije u dvodnevnoj je posjeti Novom Pazaru. Oni su se juče najprije sastali sa predstavnicima lokalne vlasti u Gradskoj upravi gdje su razgovarali o intenziviranju saradnje, posebno na ekonomskom i biznis planu.

Tokom današnje posjete, predstavnici Ambasade Indonezije su profesorima i đacima ugostiteljsko –turističke škole, predstavili svoju zemlju, kao i programe ambasade koji se tiču besplatnog školovanja, ali i o mogućnostima boravka u ovoj najvećoj ostrvskoj zemlji na svijetu.

“Tokom dvodnevne posjete Novom Pazaru, prvenstveno nam je cilj da unaprijedimo saradnju između Indonezije i Srbije, a posebno između naše zemlje i Novog Pazara. Danas ćemo predstaviti našu zemlju, ali i programe stipendiranja vaših učenika i studenata ,te se nadamo dobroj obostranoj saradnji”- istakla je prvi sekretar Ambasade Indonezije,  Amelia Tampubolon.

Profesori Ugostiteljko- turističe škole su gostima iz Indonezije prezentovali područja rada ove škole, kao i rezultate koje ova škola ostvaruje.

Predstavnici Ambasade Indonezije su se zahvalili predstavnicima Ugostiteljko- turisticke škole na toplom dočeku, te izrazili veliku želju za ostvarivanje još bolje saradnje i ubuduće.

 

Irma Hodžić

 

 

 

Podeli