Društvo

Mladi zainteresovani za ZAVNOS

U Bošnjačkom nacionalnom vijeću održana je tribina „ZAVNOS: POČETAK, TOK I UKIDANJE“ organizovana za učenike svih sandžačkih srednjih škola, na kojoj su predavači bili prof. Nazlija Aljušević i magistar Esad Rahić.

Predsednik Izvršnog odbora Vijeća doc. dr. Hasim Mekić  kaže da je Veoma  važno da  mladi, kao  nosioci budućnosti dobiju  više informacija o istoriji Sandžaka.

„Veoma je važno da vi, koji ste nosioci budućnosti dobijete više informacija o historiji iz našeg Sandžaka, zato je vaše prisustvo na ovoj današnjoj tribini od velike važnosti kao i vaše učešće u ovakvim i sličnim manifestacijama“, rekao je Mekić.

Učesnici tribine, učenici i učenice srednjih škola IZ Novog Pazara, Tutina I Sjenice kažu da su ovakva predavanja korisna za njih. Prema njihovim rečima, sličnih događaja treba da ima I ubuduće zbog kako s naveli   nedovoljnih informacija o istoriji Sandžaka.

Bošnjačko nacionalno vijeće je organizovalo tribinu „ZAVNOS: POČETAK, TOK I UKIDANJE“ povodom   20. novembra – Dana Sandžaka, koji Bošnjaci obeležavaju u znak sećanja na osnivanje Zemaljskog antifašističkog vijeća narodnog oslobođenja Sandžaka (ZAVNOS), u Pljevljima 1943. godine.

BNV

Podeli