Društvo

Brničanin: Do kraja nedelje sanacija vodovodne cevi

Voda koja se već tri dana izliva na raskrsnici ulica Stevana Nemanje i Omladinske rezultat je tehničkog kvara koji će brzo biti saniran – rekao je za Radio televiziju Novi Pazar direktor JKP “Vodoovod i kanalizacija” Hanefija Brničanin. On je istakao da je gust saobraćaj na ovoj visokofrekventnoj raskrsnici glavni razlog zbog čega radovi na sanaciji kvara ne počinju, i dodaje da stanovnici ovog dela grada nemaju problema sa urednim vodosnabdevanjem.

Prema rečima Brničanina u pitanju je tehnički problem koji ima veze sa pucanjem ili vodovodnih priključaka ili magistralnog, glavnog cevovoda.

“Ekipe su na terenu i utvdjuju problem, a sanacija će početi najverovatnije za vikend jer je tada najmanje saobraćaja pa može lakše da se radi. Brzo će problem biti saniran, a najvažnije od svega je činjenica da građani ne trpe i da nemaju problema sa vodosnabdevanjem” – objasnio je Brničanin.

On je rekao i da se ovaki kvarovi često javljaju pre svega zbog starosti cevi, od kojih su pojedine stare i preko 50 godina, a da bi kompletna zamena u Novom Pazaru zahtevala pre svega veliki novac.

K.R.

Podeli